HMJK er en hjemmeside for leketøy for voksne som ennå ikke er helt voksne likevel. Her finner du alt som måtte interessere den moderne leketøysamler. Vi favner bredt, og publiserer et bredt utvalgt av artikler. Her diskuteres alt fra den gamle LEGO-samlingen, via modelljernbaner og radiostyrte kjøretøy, til actionfigurer.

I den senere tiden, har det som tidligere kun var morsomme leker begynt å oppnå en viss verdi som samlegjenstander. Dette gjelder kanskje spesielt den type leketøy som i sin tid ble produsert i begrenset opplag. Et godt eksempel er George Lucas’ Star Wars-dukker. Disse ble i første omgang laget i et meget begrenset antall, og har oppnådd stor verdi i dag. Den andre kategorien er leketøy som har oppnådd en viss kultstatus. Dette gjelder for eksempel bisse typer leketøy som ble solgt på samme grunnlag som Star Wars-dukkene utover 80-tallet. He-man og My Little Pony er bare to av mange eksempler.

Vi interesserer oss selvfølgelig også for nyvinninger innen leketøysindustrien, så som dronefly og diverse racerbiler, og tester de nye godbitene etterhvert som de kommer på markedet.

Også når det kommer til modeller og byggesett, favner vi bredt. Både ny og gammel LEGO nyter stor respekt, og vi forsøker å holde oss løpende oppdatert. Det samme gjelder for modelljernbaner og store landskapsmodeller, som for mange er en viktig del av denne hobbyen.

For oss er det viktigste at man fortsetter å leke, og å ha det gøy. Man blir nemlig aldri for gammel for å leke, om man velger å ikke bli gammel.